Neked könnyű!

Tudatosság, őszinteség és sok beszélgetés. Epres Panni műsora a testi és lelki jóllétről.

Most játszott:

Iratkozz fel!

Original

Cseh László: Bátornak kellett lennem

2022.10.05 - 02:00
Biztosan a teljesítménykényszer hozza ki belőlünk a maximumot. Cseh László sikeres sportolóként jött rá, hogy ártó közeg veszi körül.
Elolvasom

Készüljetek, indul a második évad!

2022.09.27 - 02:00
Ebben az évadban sportolókkal beszélgetek, arról, hogy nekik mennyire könnyű. vagy nehéz.
Elolvasom

Tényleg ne veszekedjenek a szülők a gyerek előtt?

2022.06.29 - 02:00
Lehet-e jó oldala, ha a gyerek náthás? Vagy ha megy a hasa? Vagy ha egyfolytában sír? Minderre választ kapunk Gyerekes gondolatok című könyvből, ami nem bölcs intelmeket osztogat, inkább együttgondolkodásra hív. A szerzővel, Herner Dorka pszichológus-coach-csal beszélgetek a gyereknevelésről, vagyis inkább ahogy ő hívja, a gyerekek terelgetéséről.
Elolvasom

Életciklusokhoz kötődő hullámvölgyek

2022.06.15 - 03:00
Ebben az epizódban életünk azon hullámvölgyeiről lesz szó, amik a korunkból, életciklusainkból következik. Például, hogy felnőttek leszünk, hogy családot alapítunk, hogy elkezdünk munkába járni, vagy épp a nyugdíj miatt abbahagyjuk. Dr. Belső Nóra pszichiáter vallja, ha ismerjük ezeket a jellegzetes életszakaszokat, akkor könnyebben birkózunk meg a változásokkal, félelmeinkkel. Erről beszélgetünk az Életciklusok és hangulatzavarok című könyve alapján.
Elolvasom

Miért követem el ugyanazokat a hibákat, amiket a szüleim is elkövettek?

2022.06.01 - 03:00
Én is gyakran felteszem ezt a kérdést magamnak. L. Stipkovits Erika szakpszichológus Szeretettel sebezve című könyve segíthet eldönteni, hogy milyen szülők vagyunk, és változtathatunk-e azon, amit otthonról hoztunk.
Elolvasom

Van olyan, hogy jó válás?

2022.05.18 - 02:00
El lehet úgy válni, hogy a gyerekek a legkevésbé sérüljenek? Létezik jó válás? A Ketten háromfelé című könyv ezekre adja meg a választ. Ráadásul egy konkrét integratív terápián keresztül mutatja be, mi játszódik le egy kiskamasz lelkében, ha a szülei válnak. A szerzővel, Deliága Éva gyerekpszichológussal beszélgetek tapasztalatairól.
Elolvasom

Élet autizmus spektrum zavarral

2022.05.04 - 03:00
Az epizód főszereplője egy különleges fiatal nő, aki sok év után kapott választ arra, miért érzi magát kívülállónak. Lizanka 32 évesen kapta a diagnózist autizmus spektrum zavarról. Korábban súlyos pszichiátriai problémákkal kezelték, végül kitartó önismereti munkával sikerült megtalálnia a helyét a világban. Útjáról, Lizanka címmel írt könyvet Orosz Ildikó. Vele és Lizankával beszélgetek.
Elolvasom

Miért fontos az önismeret?

2022.04.20 - 03:00
Ebben az epizódban arról lesz szó, mennyire ismerjük magunkat. Hiszen az önismeret rögös ösvény, minden kanyarban tartogat valami meglepőt. A vendégem pedig Szabó Eszter, aki társszerzője a 20 önismereti kérdés és válasz című pszichológiai kézikönyvnek, ami szerintem sokaknak segíthet.
Elolvasom

Indul a Neked könnyű!, Epres Panni műsora

2022.03.16 - 08:38
A lelki jólléthez tudatosságra, őszinteségre és sok beszélgetésre van szükségünk. A Neked könnyű! podcastben pont erre számíthatsz. Iratkozz fel, mert hamarosan jön az első rész!
Elolvasom

Hogyan pusztít egy nárcisztikus ember?

2022.03.23 - 04:00
Ebben az epizódban a nárcisztikus személyiségzavarról lesz szó Orvos-Tóth Noémi Egy nárcisztikus hálójában című könyve alapján. Manapság egyre többen szenvednek önmaguk vagy a környezetükben élők nárcizmusától. Kérdés, miként lehet felismerni a tüneteket, lehet-e azokat enyhíteni, illetve van-e kiút egy ilyen kapcsolatból?
Elolvasom

Tanulható-e a boldogság?

2022.04.06 - 03:00
Sokszor azt gondoljuk, nem lehetünk boldogok, ha nincs párkapcsolatunk, gyerekünk, elég pénzünk, vagy ha már nem vagyunk fiatalok. Ugyanakkor bűntudatunk is van, ha azt érezzük, minden rendben van. Ebben az epizódban Nagy Henriett klinikai szakpszichológussal beszélgetek, aki a Lehetnénk-e boldogabbak című könyvében feszegeti a kérdést, tanulható-e a boldogság.
Elolvasom

Műsorvezető

Epres Pannit a legtöbben divatmodellként ismerik, hosszú nemzetközi divatipari karrier után jelenleg is számos luxus és prémium kategóriás márka arca. 2022 márciusa óta a Betone Studio pszichológiai témájú műsorának, a Neked könnyűnek a műsorvezetője.

Támogatás